Om ons te contacten kun je

            een mailtje sturen naar:

            info@chinakids.eu

 

            of plaats een berichtje in

            ons gastenblog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quin

 

1 februari 2009

Afgelopen dagen hebben we flink geklust en de kinderkamers afgemaakt. De kamers zijn helemaal leuk geworden. We konden ff lekker doorgaan, want Yulia was logeren bij nichtje Nadia en natuurlijk tante Desiree, oom Andre en haar neven Brian en Damien.

Nog 11 dagen en dan reizen we af! We zijn er zo goed als klaar voor...

 

22 januari 2009

Vanmiddag hebben we bij de Travelclinic op Schiphol-oost onze inentingen gehaald, Susan alleen Hepatitus A, Robert alleen buiktyphus en Yulia, die kleine schat, kreeg ze beide. Vooral van de buiktyphus prik hebben Yulia en Robert wat last gehad; mijn arm is wat stijfjes (zoals Yulia het verwoorde).

Verder kabbelt de tijd langzaam weg, Yulia zet elke ochtend met pen een kruisje op haar aftelkalender en plakt er ook nog een stickertje bij.

 

16 januari 2009

We hebben vandaag bericht gekregen dat,voor de hele groep,de Notice of Coming binnen is gekomen. Deze Notice is de toestemming uit China om te komen voor het ophalen van onze kinderen. Dus ons vertrek op 12 februari is nu zeker! 

 

9 januari 2009

Vandaag kreeg Susan een telefoontje van Wereldkinderen, er waren door hun contactpersoon in China (zij het met grote moeite) 2 nieuwe foto's van Quin bemachtigd!

 

Quin in een zomers Dianjiang

 

7 januari 2009

De afreisbijeenkomst bij Wereldkinderen.

We zullen op 12 februari 2009 naar China vertrekken! YES, JOEPIE, eindelijk.... stiekem wisten we het eigenlijk al een beetje via Marleen, Daniel en Wei Yan, maar wilden het pas na de afreisbijeenkomst openbaar maken, want nu weten we het echt zeker...;-))

 

We zullen met in totaal 8 families naar China vertrekken, 3 families gaan naar Guangxi (waar Yulia ook vandaan komt), 2 families gaan naar Jiangxi en 3 families (waaronder wijzelf) gaan naar Chongqing.

 

We hebben het reis-schema gekregen en hoogstwaarschijnlijk zullen wij op 15 februari Quin voor altijd in onze armen mogen sluiten, maar dat horen we definitief in China.

 

Nu nog ff snel verder klussen op de kinderkamers, dus de tijd zal wel voorbij vliegen....;-))

 

Gelukkig Nieuwjaar!

Wij wensen iedereen

Geluk, Gezondheid en Liefde

 

24 decenber 2008

De dag voor kerst viel er een dikke enveloppe van Wereldkinderen in de brievenbus!! Het bleken alle papieren voor de afreisbijeenkomst op 7 januari 2009 te zijn.........wauw, het gaat nu ineens wel snel!! Jippie!!

 

Via onze vrienden Marleen en Daniel (die wij tijdens onze eerste adoptiereis hebben leren kennen (zij kregen daar hun dochter Wei Yan) en ook weer tegelijk met ons een voorstel hebben gekregen (ook voor een zoon!) en een week later reizen dan wij...:-((...) vernamen we dat er 3 afreisbijeenkomsten geplanned zijn, 7, 14 en 21 januari en dat er naar alle waarschijnlijkheid op 19 en 26 februari en op 5 of 6 maart gereisd zal gaan worden. Als ze de volgorde van de afreisbijeenkomst aanhouden betekend dit dat we op 19 februari naar het mooie China zullen vertrekken om een dag of 3 a 4 later kennis te mogen maken met onze zoon!!

 

Wat een prachtige berichten voor het einde van het jaar!! Het nieuwe jaar kan alleen nog maar mooier worden....

 

22 december 2008 

We kregen een mailtje van Wereldkinderen met de aanvullende informatie waar we zolang op gewacht en gehoopt hadden.

 

In het mailtje stond het volgende: "Jiang Xuefeng is nu 10.6kg zwaar, is 77cm lang heeft een hoofdomvang van 45cm en een borstomvang van 46cm, zijn voeten zijn 12cm lang en hij heeft inmiddels 8 tandjes."

 

Helaas zijn er door het kindertehuis geen recente foto's gegeven, dus hoezeer zijn uiterlijk veranderd is weten we helaas nog niet.

 

15 december 2008

Om 14:43 is (wederom) ons antwoordapparaat ingesproken door een medewerkster van Wereldkinderen. Gauw weer teruggebeld en ze vertelden ons dat onze LOA (Letter of Approval) binnen was en dat deze per aangetekende post naar ons onderweg was, om te ondertekenen en kopie paspoorten bij te voegen! Oh jee, spannend....

Aangezien er in totaal 19 (!!) LOA's binnen zijn gekomen zullen er meerdere groepen na elkaar gaan reizen vanaf ongeveer half februari. We gaan er maar vanuit dat we bij de laatste groep zullen zitten, dan kan het alleen maar meevallen. We hopen in januari meer te horen.

 

1 december 2008

....al. 

Dit jaar zullen we helaas niet meer naar China gaan om Quin op te halen.

We weten inmiddels ook dat het pas vanaf februari gaat worden voordat we naar China zullen afreizen.....even een domper dus.

 

6 september 2008

Vandaag hebben we samen met onze familie Quin zijn 1ste verjaardag gevierd, met een foto van Quin in het middelpunt. Volgend jaar is hij er bij....

 

Het leuke feit doet zich overigens voor....

 

dat: toen we het voorstel voor Yulia op 15 mei 2006 kregen, zij vier dagen later jarig was (19 mei)...

 

dat: toen we het (definitieve) voorstel voor Quin op 2 september kregen, hij vier dagen later jarig was (6 september)...

 

hoe (on)toevallig is deze rode draad?

 

2 september 2008

Om 12:36 stond Wereldkinderen op ons antwoordapparaat!

Ze hadden de goedkeurung uit China binnen, of we zo snel mogelijk terug konden bellen. Susan is toen zo snel mogelijk naar huis gekomen uit haar werk en hebben we om 13:30 Wereldkinderen teruggebeld en kregen we eindelijk verdere informatie over onze zoon te horen. Na ons gesprek werden er direct 3 foto's opgestuurd via de e-mail.

 

En dit is hem dan!

 

 

 

Jiang Xue Feng

 

is de naam die hij van het Social Welfare Institute in China gekregen heeft. Wij noemen hem Quin Xue Feng.

Hij is geboren op 6 september 2007 en verblijft momenteel in Chongqing (een stads-provincie van Sichuan).

 

                                                                 (bron: Wikepedia)

 

Het kan helaas nog wel een paar maanden duren voordat we in China ons mannetje in onze armen mogen sluiten en tot die tijd wachten we geduldig af.........

 

1 september 2008

Hadden we een afspraak bij de plastisch chirurg van het schisisteam van het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Er is ons daar het e.e.a. uitgelegd omtrent de werkwijze van het team en werden al onze vragen naar beste kunnen beantwoord.

Hoe het allemaal precies zal gaan weten we pas als hij er is want bij elke schisis-patient gaat de procedure weer iets anders. We kwamen er met een goed gevoel vandaan.

 

14 augustus 2008

Echter.... ging om 17:20 de telefoon, het was Wereldkinderen met de mededeling dat het zover was. Huh, wat was zover...?? Nou, ze hadden een voorstel.... huh, dat kan toch niet?? Jawel hoor, voor een zoon!!

 

We geloofden er echt helemaal niets van, zo snel al na inloggen... maar uiteraard zijn we dolgelukkig ...;-))

 

We kregen te horen dat hij op dat moment 11 maanden oud is, en is geboren in september 2007 en een schisis heeft (lip-, gehemelte- en kaakspleet). Meer kregen persoonlijke gegevens over hem kregen we niet te weten; geen naam, geboortedatum en plaats....niets.

 

Hij is wel al geopereerd aan zijn lipspleet en zal naar alle waarschijnlijkheid ook nog aan zijn gehemeltespleet worden geopereerd voordat hij naar Nederland komt met ons.

 

We moesten meteen een brief schrijven dat we dit jongetje als onze zoon wilden accepteren. Zo gezegd, zo gedaan!

 

10 juli 2008 (ja, een sprongetje in de tijd, geen typfout)

......hebben we onze documenten naar Wereldkinderen in Den Haag gebracht, werden ze door alle instanties gelegaliseerd en gekoerierd naar China en op 17 juli 2008 zijn ze ingelogd bij het CCAA.

 

Beiden hadden we het gevoel dat het best zo zou kunnen zijn dat we tegen het eind van 2008 iets zouden kunnen horen.

 

13 juli 2007

Dit was de datum dat we 1 jaar thuis waren met Yulia en mochten we onze 2e procedure starten.

Vandaag hebben wij dus de enveloppe op de brievenbus gedaan voor de 2e procedure. Vervolgens kwam hier door allerlei omstandigheden een beetje de klad in en hebben we uiteindelijk eind 2007 besloten om een Special Needs procedure te starten.

 

Vervolgens hebben wij nog een gesprek gehad met de Raad van de Kinderbescherming en na goedkeuring van het rapport kregen wij al snel weer de begenadigde beginseltoestemming en begon het eerste wachten weer.

 

Toen kwam het moment dat wij onze documenten voor China mochten gaan verzamelen en....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yulia               Quin

   

Chinakids